1

2

Przepisy

Kremówki

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Biszkopt:
Ubić 5 białek, dodać szklankę cukru, ubijać, dodać żółtka, olej, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenna i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt (ok. 40 min).

Masa pierwsza:
Ugotować budynie w 3/4l mleka. Rozpuścić galaretki w 2 szklankach wody. Do ostudzonego budyniu dodać 2 kostki margaryny, miksować na krem. Do tego dodać tężejącą galaretkę. Biszkopt nasączyć i wyłożyć krem.

Masa druga:
Ubić śmietanę, dodać rozpuszczoną żelatynę, 6 łyżeczek cukru pudru i cukier wanilinowy. Wyłożyć na masę pierwszą.

Herbatniki ułożyć na cieście i polać lukrem z cukru pudru. Do lukru można dodać parę kropel soku z cytryny i przybrać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: