Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rolada z żółtego sera

  • czas Łączny czas: 160 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ser włożyć do woreczka foliowego (ja kupuję ser w opakowaniu próżniowym) i włożyć do wrzątku na ok.pół
  2. godziny , aby zmiękł . W tym czasie zrobimy farsz . Jajka i szczypiorek
  3. drobno posiekać . Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba
  4. się później bawić w krojenie - zesmażyć na maśle razem z cebulką również pokrojoną w kostkę Zmieszać wszystkie składniki , doprawić solą i
  5. pieprzem .
  6. Kiedy ser jest już miękki,wyjmujemy z woreczka i  rozwałkowujemy go na prostokąt ( najlepiej robić to
  7. na posmarowanym olejem blacie , wałek też posmarować - wtedy ser się nie
  8. przykleja ) , rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę lub folię aluminiową
  9. włożyć do lodówki na 2-3 godziny
  10. Farsz można przygotować z dowolnych składników,np. szynki i papryki,ważne aby baza do farszu był serek topiony lub masło.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rolada z żółtego sera

Wydrukuj przepis

Rolada z żółtego sera

Zgłoś przepis do moderacji