1

2

Przepisy

Rolada z żółtego sera

5/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Ser włożyć do woreczka foliowego (ja kupuję ser w opakowaniu próżniowym) i włożyć do wrzątku na ok.pół
godziny , aby zmiękł . W tym czasie zrobimy farsz . Jajka i szczypiorek
drobno posiekać . Pieczarki najwygodniej posiekać przed smażeniem - nie trzeba
się później bawić w krojenie - zesmażyć na maśle razem z cebulką również pokrojoną w kostkę Zmieszać wszystkie składniki , doprawić solą i
pieprzem .

Kiedy ser jest już miękki,wyjmujemy z woreczka i  rozwałkowujemy go na prostokąt ( najlepiej robić to
na posmarowanym olejem blacie , wałek też posmarować - wtedy ser się nie
przykleja ) , rozsmarować farsz i zwinąć roladę . Zawinąć w ściereczkę lub folię aluminiową
włożyć do lodówki na 2-3 godziny

Farsz można przygotować z dowolnych składników,np. szynki i papryki,ważne aby baza do farszu był serek topiony lub masło.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: