1

2

Przepisy

Pieczona biała kiełbasa

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Na samym początku myjemy białą kiełbasę, osuszamy ją papierowym ręcznkiem. Naczynie żaroodporne smaruje olejem. Następnie cebulkę i czosnek kroimy na cienkie talarki. Wkładamy kielbasę do naczynia i posypujemy ją przyprawą. Na wierzch dodajemy pokrojone warzywa. Pieczemy w temp 180 C przez 30 minut, po tym czasie opracamy kiełbaskę i wlewamy do naczynka bulion warzywny,a następnie ponownie pieczemy ją 30 minut. Smacznego!
P.S. Aby kiełbaska zrumieniła się, nie zamykaj naczynia żaroodpornego.
P.S. Pamiętaj, aby przed włożeniem białej kiełbasy do piekarnika nakłóć ją pare razy widelcem!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: