1

2

Przepisy

SEROWY MURZYNEK

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 80 minut

porcje: 25 porcji

Przygotowanie:

Margarynę, cukier, wodę oraz kakao zagotować, przestudzić. Po wystudzeniu dodać 3 żółtka, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dobrze wyrobić mikserem. Dodać ubitą pianę z białek, wymieszać delikatnie. Wszystkie składniki na masę utrzeć ze sobą, na końcu dodać ubitą pianę z 3 białek. Ciasto wlać do formy, na to kłaść łyżką porcje sera. Piec 80 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • paula22
    mialo byc 150g margaryny, przepraszam moje niedopatrzenie
  • ewazet11
    W przepisie chyba zle podano ilosc margaryny (75dag)prawdopodobnie powinno byc 7,5 dag.Paula 22nastepnym razem jak podajesz przepis to sprawdz uwaznie co piszesz ,daje duzego minusa .

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: