1

2

Przepisy

Zupa wiejska

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Gęsta zupa wiejska to świetne danie na rozgrzewający, solidny posiłek. Ugotujemy ją na esencjonalnych Kostkach mięsnych WINIARY z dodatkiem łopatki podsmażanej z warzywami i pieczarkami oraz kiełbasą swojską. Zaprawiamy kwaśną śmietaną z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i możn podajemy posypaną natką pietruszki lub koperkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
  2. Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
  3. Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
  4. Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
  5. Kostki mięsne rozpuść w 1 litrze wody i dodaj zawartość patelni.
  6. Gotuj przez 25 minut.
  7. Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
  8. Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj.
  9. Dopraw pieprzem i papryką

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: