Zupa wiejska

4/5 4 12 5 1
4/5 4 12 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, marchewkę i pieczarki obierz, a pora dokładnie oczyść.
  2. Mięso, pieczarki, pora, marchew i ziemniaki pokrój w paski.
  3. Mięso podsmaż na oleju około 20 minut.
  4. Dodaj warzywa i duś razem przez 5 minut.
  5. Kostki mięsne rozpuść w 1 litrze wody i dodaj zawartość patelni. Gotuj przez 25 minut.
  6. Kiełbasę obierz i pokrój w plasterki.
  7. Do zupy dodaj kiełbasę, koncentrat i śmietanę, a następnie zagotuj. Dopraw pieprzem i papryką

Opis przepisu:

Gęsta zupa wiejska to świetne danie na rozgrzewający, solidny posiłek. Ugotujemy ją na esencjonalnych Kostkach mięsnych WINIARY z dodatkiem łopatki podsmażanej z warzywami i pieczarkami oraz kiełbasą swojską. Zaprawiamy kwaśną śmietaną z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku i możn podajemy posypaną natką pietruszki lub koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?