Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulką

Oceń ten przepis!

4/5 4 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój na cienkie plasterki, mające grubość ok. 3-4 mm. Kiełbasę pokrój w półksiężyce, natomiast cebulę obierz i pokrój w połówki plasterków. Kiedy pokroisz już cebulę, wrzuć ją na patelnię z gorącym olejem i zeszklij.
  2. Naczynie żaroodporne natłuść i na przemian układaj w nim warstwy – najpierw ziemniaki, potem cebula, na końcu kiełbasa. W takiej samej kolejności ułóż drugą warstwę.
  3. Do 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany 12%, dosyp zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Ziemniaki, kiełbasę i cebulę ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowaną mieszanką. Żółty ser zetrzyj i posyp nim wierzch potrawy.
  4. Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw do niego naczynie i piecz potrawę przez 50 minut.

Opis przepisu:

Na wielki głód potrzebny jest szybki i smaczny obiad! Polecamy więc zapiekankę z ziemniakami i kiełbasą przygotowaną z WINIARY POMYSŁ NA... zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką. Prosty przepis na coś bardzo smacznego! Sprawdź koniecznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?