1

2

Przepisy

Paszteciki z grzybami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 6 porcji

Szukasz przekąsek na ciepło, które świetnie sprawdzą się nawet na eleganckim przyjęciu? Proponujemy paszteciki wypełnione farszem z suszonych grzybów i cebulki. Wybierz ulubione grzyby, dopraw je do smaku i podawaj gościom z filiżanką Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY, a na pewno będą zachwyceni i poproszą o dokładkę.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. ciasto:
  2. Składniki ciasta zagnieć, odstaw do schłodzenia, następnie rozwałkuj, wycinaj kółka i nakładaj porcje farszu, zlepiaj jak pierogi.
  3. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20-25 minut.
  4. farsz:
  5. Grzyby namocz, ugotuj z kostką grzybową, odsącz i drobno pokrój lub zmiel w maszynce do mięsa.
  6. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle, dodaj grzyby i razem zasmaż, ostudź.
  7. Dodaj bułkę tartą i jajko. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  8. Paszteciki podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: