Krokiety z kapustą, pieczarkami i barszczem

4/5 4 84 5 1
4/5 4 84 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz. 25 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Przygotowanie:

  1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  2. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  3. Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  6. Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.
  7. Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.
  8. Na naleśniki nakładaj porcje farszu. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
  9. Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
  10. Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  11. Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.

Opis przepisu:

Krokiety z farszem z kapusty włoskiej, pieczarek, cebuli i żółtego sera, smażone w panierce z dodatkiem Maggi – to doskonały dodatek do wigilijnego Barszczu czerwonego WINIARY. Farsz przygotuj dodatkowo wykorzystując Bulion grzybowy z borowikami WINIARY, dzięki któremu świąteczne krokiety będą nie tylko smaczne, ale także aromatyczne. Krokiety podawaj do barszczu. Jeśli chcesz przygotować go szybko na święta, użyj Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY – dzięki temu Twój barszcz będzie miał głęboki ciemny kolor i wspaniały aromat. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?