Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • czas Łączny czas: 50 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 467 kcal / 1 porcję

Krokiety z farszem z kapusty włoskiej, pieczarek, cebuli i żółtego sera, smażone w panierce z dodatkiem Maggi – to doskonały dodatek do wigilijnego Barszczu czerwonego WINIARY. Farsz przygotuj dodatkowo wykorzystując Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY, dzięki któremu świąteczne krokiety będą nie tylko smaczne, ale także aromatyczne. Krokiety podawaj do barszczu. Jeśli chcesz przygotować go szybko na święta, użyj Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY – dzięki temu Twój barszcz będzie miał głęboki ciemny kolor i wspaniały aromat. Smacznego!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
  2. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  3. Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  6. Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.
  7. Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.
  8. Na naleśniki nakładaj porcje farszu.
  9. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
  10. Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
  11. Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  12. Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.
Kalorie: 467 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY (2 łyżeczki)
  • jajko (1 sztuka)
  • bułka tarta (4 łyżki)
  • olej (100 ml)
  • Naleśniki
  • mleko (2 szklanki)
  • mąka (1 szklanka)
  • jajko (2 sztuki)
  • sól (0,5 łyżeczki)
  • olej (3 łyżki)
  • Farsz
  • Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY (2 kostki)
  • kapusta włoska (1 sztuka)
  • pieczarki (250 g)
  • cebula (1 sztuka)
  • masło (2 łyżki)
  • ser żółty starty (100 g)
  • sól, pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 31 grudnia 2014
    kidasiak

    Bardzo dobre!

    +0
  • 20 listopada 2014
    RENIZ

    zapowiadają się super!

    +0
  • 29 lipca 2014
    Jeremy1

    idealne połączenie

    +0
  • 11 lipca 2014
    koszula258

    Świetny przepis...baaaardzo smakowało ;) Z takiej ilości wyszło mi 8 mega krokietów! Polecam :*

    +0
  • 10 czerwca 2014
    olkaaa

    już dawno nie robiłam

    +0
  • 31 maja 2014
    JENASIASTA

    Uwielbiam :)

    +0
  • 27 maja 2014
    PLOCIA

    Już wiem co zrobię jutro mężowi na obiad :d

    +0
  • 23 kwietnia 2014
    viki29

    często robię takie krokiety, pycha

    +0
  • 1 kwietnia 2014
    szpileczkaa

    Fajne krokieciki, do barszczu jak znalazł

    +0
  • 31 marca 2014
    suzanka

    super uwielbiam krokiety.polecam moje z kapusta i mięsem http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/03/ulubione-krokiety-z-kapusta-i-miesem.html

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Krokiety z kapustą i pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji