1

2

Przepisy

Krokiety z kapustą i pieczarkami

4/5 4 82 5 1

przygotowanie: 50 minut

porcje: 6 porcji

467 calories kalorie: 467 kcal / porcja

Krokiety z farszem z kapusty włoskiej, pieczarek, cebuli i żółtego sera, smażone w panierce z dodatkiem Maggi – to doskonały dodatek do wigilijnego Barszczu czerwonego WINIARY. Farsz przygotuj dodatkowo wykorzystując Bulion grzybowy z borowikami WINIARY, dzięki któremu świąteczne krokiety będą nie tylko smaczne, ale także aromatyczne. Krokiety podawaj do barszczu. Jeśli chcesz przygotować go szybko na święta, użyj Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY – dzięki temu Twój barszcz będzie miał głęboki ciemny kolor i wspaniały aromat. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Przygotowanie:

  1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
  2. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  3. Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  6. Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.
  7. Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.
  8. Na naleśniki nakładaj porcje farszu.
  9. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
  10. Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
  11. Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  12. Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: