1

2

Przepisy

Krokiety z kapustą i pieczarkami

4/5

przygotowanie: 50 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 467 kcal / porcja

Krokiety z farszem z kapusty włoskiej, pieczarek, cebuli i żółtego sera, smażone w panierce z dodatkiem Maggi – to doskonały dodatek do wigilijnego Barszczu czerwonego WINIARY. Farsz przygotuj dodatkowo wykorzystując Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY, dzięki któremu świąteczne krokiety będą nie tylko smaczne, ale także aromatyczne. Krokiety podawaj do barszczu. Jeśli chcesz przygotować go szybko na święta, użyj Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY – dzięki temu Twój barszcz będzie miał głęboki ciemny kolor i wspaniały aromat. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
  2. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  3. Kapustę przekrój na cztery części i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i drobno pokrój.
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  6. Dodaj pieczarki i kostki. Smaż do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając.
  7. Kapustę wymieszaj z pieczarkami. Dodaj ser i wymieszaj.
  8. Na naleśniki nakładaj porcje farszu.
  9. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
  10. Jajko rozbij, dopraw przyprawą MAGGI, solą i pieprzem, panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
  11. Usmaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  12. Podawaj z filiżanką czerwonego barszczu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: