1

2

Przepisy

Kanapki z indykiem na ciepło

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Do kanapki z indykiem w płatkach na ciepło mięso doprawiamy przyprawą ZIARENKA SMAKU WINIARY i smażymy je w chrupiącej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych (na oleju rzepakowym lub oliwie z oliwek). Najwygodniej przyrządzać je na cztery ręce: jedna osoba przygotowuje mięso, a druga - pieczywo, sałatę, paprykę oraz smaży jajka sadzone. Potem łączymy wszystko razem w jedną pyszną, chrupiącą, pożywną kanapkę z dodatkiem Majonezu Omega 3:6 WINIARY i zajadamy na domowy lunch lub wczesną kolację.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet przekrój na cztery części, rozbij i oprósz delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i mąką.
  2. Umyj sałatę.
  3. Rozbij i roztrzep 2 jajka.
  4. Pokrusz płatki i wymieszaj z bułką tartą.
  5. Na patelni rozgrzej olej.
  6. Mięso zanurzaj w jajkach, obtaczaj w płatkach, a następnie smaż na rumiano.
  7. Kromki chleba posmaruj cienko masłem.
  8. Na pozostałym maśle usmaż 4 jajka sadzone, posól je i oprósz pieprzem.
  9. Na 4 kromkach chleba ułóż kolejno liść sałaty, mięso, jajko sadzone, paprykę, Majonez, posyp zieleniną i przykryj chlebem.
  10. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: