Golonki z indyka

4/5 4 17 5 1
4/5 4 17 5 1
  • Przygotowanie: 27 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę Bulionu rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
  2. Golonki delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i zrumień na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie posmaruj koncentratem i przypiecz ze wszystkich stron, podlej winem.
  4. Obierz czosnek i cebulę.
  5. Golonki przełóż do garnka, podlać bulionem, dodaj czosnek, cebulę, pieprz i paprykę do smaku. Duś na wolnym ogniu około 60 minut, często przewracając.
  6. Podawaj z ziemniakami i kiszoną kapustą.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników rozgrzewających dań z charakterem: golonki z indyka z przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, obsmażane, a potem duszone w aromatycznym Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, koncentratu pomidorowego, cebuli i czosnku. Doskonałe na obiad w chłodny dzień, najlepiej w towarzystwie porcji ziemniaków (z wody lub z patelni) oraz kiszonej kapusty - zasmażanej lub w postaci surówki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?