1

2

Przepisy

Golonki z indyka

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Coś dla miłośników rozgrzewających dań z charakterem: golonki z indyka z przyprawąZiarenka Smaku WINIARY, obsmażane, a potem duszone w aromatycznym Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, koncentratu pomidorowego, cebuli i czosnku. Doskonałe na obiad w chłodny dzień, najlepiej w towarzystwie porcji ziemniaków (z wody lub z patelni) oraz kiszonej kapusty - zasmażanej lub w postaci surówki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę Bulionu rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
  2. Golonki delikatnie oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i zrumień na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie posmaruj koncentratem i przypiecz ze wszystkich stron, podlej winem.
  4. Obierz czosnek i cebulę.
  5. Golonki przełóż do garnka, podlać bulionem, dodaj czosnek, cebulę, pieprz i paprykę do smaku.
  6. Duś na wolnym ogniu około 60 minut, często przewracając.
  7. Podawaj z ziemniakami i kiszoną kapustą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Koraliczek
    Zawsze ciężko mnie było przekonać do golonek, ale z czerwonym winem.. hmm.. może nie będą takie złe ;D

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: