Filet z kurczaka w sosie curry

Oceń ten przepis!

4/5 4 53 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 53 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 100 ml gorącej wody.
  2. Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
  3. Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do podsmażonego mięsa, zeszklij, a następnie oprósz zawartość patelni przyprawą curry.
  4. Podlej Bulionem, dodaj rodzynki, dżem i śmietanę.
  5. Duś całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.
  6. Dopraw solą, imbirem, pieprzem i papryką.
  7. Kurczaka podawaj z dzikim ryżem.

Opis przepisu:


Przepis na filet z kurczaka w sosie curry jest pyszną inspiracją zaczerpniętą z kuchni indyjskiej, znanej z charakterystycznych przypraw. Naszą pierś z kurczaka w curry dusimy w aromatycznym sosie skomponowanym z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, dżemu, śmietany i rodzynek.

Najważniejszym dodatkiem naszej potrawy są przyprawy – sól, pieprz, papryka, imbir i przede wszystkim curry. Doskonałym pomysłem jest podawanie dań kuchni indyjskiej z dzikim ryżem. Jeśli polubiłeś nasz filet z kurczaka z curry, mamy dla Ciebie więcej przepisów z kuchni orientalnej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?