1

2

Przepisy

Faszerowany udziec z indyka

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 8 porcji

kalorie: 233 kcal / porcja

Pachnący ziołami, faszerowany udziec z indyka podajemy jako "pieczyste", czyli na zimno. A pieczemy go z czerwoną papryką, żółtym serem i wędzonym boczkiem, posypany ziołami prowansalskimi, majerankiem i przyprawą Ziarenka Smaku. Po upieczeniu studzimy, kroimy na ukośne plastry i podajemy na liściach sałaty, z Sosem paprykowym oraz świeżą bagietką.

Przygotowanie:

  1. Udziec rozkrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Paprykę pokrój w kosteczkę.
  3. Na mięsie rozłóż plastry sera i boczku, posyp papryką, uformuj pieczeń i obwiąż nicią.
  4. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem, skrop olejem.
  5. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  7. Piecz około 60-70 minut.
  8. Ostudź, pokrój na plastry i podawaj z Sosem chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: