Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Faszerowany udziec z indyka

  •  
  • czas Łączny czas: 85 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 233 kcal / 1 porcję

Pachnący ziołami, faszerowany udziec z indyka podajemy jako "pieczyste", czyli na zimno. A pieczemy go z czerwoną papryką, żółtym serem i wędzonym boczkiem, posypany ziołami prowansalskimi, majerankiem i przyprawą Ziarenka Smaku. Po upieczeniu studzimy, kroimy na ukośne plastry i podajemy na liściach sałaty, z Sosem paprykowym oraz świeżą bagietką.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Udziec rozkrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Paprykę pokrój w kosteczkę.
  3. Na mięsie rozłóż plastry sera i boczku, posyp papryką, uformuj pieczeń i obwiąż nicią.
  4. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, ziołami prowansalskimi i majerankiem, skrop olejem.
  5. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  7. Piecz około 60-70 minut.
  8. Ostudź, pokrój na plastry i podawaj z Sosem chrzanowym.
Kalorie: 1864 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Faszerowany udziec z indyka

Wydrukuj przepis

Faszerowany udziec z indyka

Zgłoś przepis do moderacji