Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Barszcz czerwony świąteczny

  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: 51 kcal / 1 porcję

Jaka zupa gości najczęściej na wigilijnym stole? Oczywiście jest to barszcz czerwony świąteczny. Barszczyk pełen aromatów, które kojarzą się z Bożym Narodzeniem i tym wyjątkowym, świątecznym klimatem. Przygotuj go z dodatkiem suszonych grzybów, które sprawią, że smak barszczu będzie niepowtarzalny, a zapach długo będzie się unosił w całym domu. Wykorzystaj także cebulę i czosnek, a z przypraw wybierz koniecznie majeranek – najlepiej się komponuje. Użyj produktu Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY, dzięki któremu Twój wigilijny przysmak przyrządzisz bardzo szybko, a głęboki kolor zupy zachwyci domowników. Do świątecznego barszczu podaj dodatki, które tak bardzo kojarzą nam się z Wigilią – uszka, krokiety, paszteciki czy zawijaski z ciasta francuskiego, nadziewane pieczarkowym farszem. Barszcze czerwone wspaniale komponują się ze smakiem grzybów, dlatego najlepszym duetem będzie zupa oraz uszka, czy krokiety nadziane grzybkami.
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Oczyść cebulę i czosnek.
  2. Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1 l wody z czosnkiem i cebulą.
  3. Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.
  4. Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.
  5. Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.
  6. Dopraw pieprzem i majerankiem.
  7. Barszcz podawaj z grzybami.
Kalorie: 255 kcal / 5 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 15 lipca 2014
    Pistacja

    Interesujący dla mnie przepis!

    -1
  • 1 lipca 2014
    szpileczkaa

    Pyszny i pieknie podany

    +0
  • 1 czerwca 2014
    agnieccha

    u mnie w domu troszkę inaczej przyrządza się barszcz czerwony, jednak ten przepis także ciekawy

    +0
  • 28 lutego 2014
    RENIZ

    bardzo smaczny barszczyk

    +0
  • 5 stycznia 2014
    lucynako

    Barszcz czerwony z jakimi dodatkami by nie był,to podstawą jest oczywiście barszcz instant Winiary...wcale to nie pochwala z racji,że to strona Winiary,ale "samo życie" :)...gotując różnego typu czerwone barszcze dopiero po dodaniu barszczu z Winiary nabierają właściwego smaku

    -1
  • 13 grudnia 2013
    szpileczkaa

    Lubię barszczyk czerwony

    +0
  • 3 grudnia 2013
    yhtaarus

    Ależ to dobre!!! mama ostatnio próbowała różnych aby na święta dla gości wybrać najlepszy i ten zdecydowanie wygrywa.

    +0
  • 2 grudnia 2013
    Patison

    Taki dobry czerwony barszcz świąteczny to by się zjadło... z uszkami, albo z krokiecikiem...mmm....

    +0
  • 2 grudnia 2013
    AleAla

    dla mnie też najlepszy barszcz świąteczny to zawsze będzie barszcz czerwony z ziemniakami :)

    +0
  • 2 grudnia 2013
    hausemanager

    najlepszy barszcz świąteczny robiła moja mama! To był taki typowy barszcz czerwony z ziemniakami, po wiejsku, nic nie pobije tamtego smaku! Najważniejszy jest dobry zakwas na barszcz czerwony no i przyprawy- nie można przesadzić, ale jak daje z umiarem to jakiś taki mało świąteczny mi się ten barszczyk wydaje...

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Barszcz czerwony świąteczny

Wydrukuj przepis

Barszcz czerwony świąteczny

Zgłoś przepis do moderacji