Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz czerwony świąteczny

  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 5
  • kalorie Kalorie: 51 kcal / 1 porcję

Jaka zupa gości najczęściej na wigilijnym stole? Oczywiście jest to barszcz czerwony świąteczny. Barszczyk pełen aromatów, które kojarzą się z Bożym Narodzeniem i tym wyjątkowym, świątecznym klimatem. Przygotuj go z dodatkiem suszonych grzybów, które sprawią, że smak barszczu będzie niepowtarzalny, a zapach długo będzie się unosił w całym domu. Wykorzystaj także cebulę i czosnek, a z przypraw wybierz koniecznie majeranek – najlepiej się komponuje. Użyj produktu Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY, dzięki któremu Twój wigilijny przysmak przyrządzisz bardzo szybko, a głęboki kolor zupy zachwyci domowników. Do świątecznego barszczu podaj dodatki, które tak bardzo kojarzą nam się z Wigilią – uszka, krokiety, paszteciki czy zawijaski z ciasta francuskiego, nadziewane pieczarkowym farszem. Barszcze czerwone wspaniale komponują się ze smakiem grzybów, dlatego najlepszym duetem będzie zupa oraz uszka, czy krokiety nadziane grzybkami.
Zobacz inne przepisy na barszcz czerwony >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Oczyść cebulę i czosnek.
  2. Grzyby umyj, namocz i ugotuj w 1 l wody z czosnkiem i cebulą.
  3. Grzyby wyjmij i pokrój w paseczki.
  4. Wywar przecedź i uzupełnij wrzącą wodą do 1 litra.
  5. Wsyp Barszcz i dokładnie go rozprowadź.
  6. Dopraw pieprzem i majerankiem.
  7. Barszcz podawaj z grzybami.
Kalorie: 255 kcal / 5 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 15 lipca 2014
    Pistacja

    Interesujący dla mnie przepis!

    -1
  • 1 lipca 2014
    szpileczkaa

    Pyszny i pieknie podany

    +0
  • 1 czerwca 2014
    agnieccha

    u mnie w domu troszkę inaczej przyrządza się barszcz czerwony, jednak ten przepis także ciekawy

    +0
  • 28 lutego 2014
    RENIZ

    bardzo smaczny barszczyk

    +0
  • 5 stycznia 2014
    lucynako

    Barszcz czerwony z jakimi dodatkami by nie był,to podstawą jest oczywiście barszcz instant Winiary...wcale to nie pochwala z racji,że to strona Winiary,ale "samo życie" :)...gotując różnego typu czerwone barszcze dopiero po dodaniu barszczu z Winiary nabierają właściwego smaku

    -1
  • 13 grudnia 2013
    szpileczkaa

    Lubię barszczyk czerwony

    +0
  • 3 grudnia 2013
    yhtaarus

    Ależ to dobre!!! mama ostatnio próbowała różnych aby na święta dla gości wybrać najlepszy i ten zdecydowanie wygrywa.

    +0
  • 2 grudnia 2013
    Patison

    Taki dobry czerwony barszcz świąteczny to by się zjadło... z uszkami, albo z krokiecikiem...mmm....

    +0
  • 2 grudnia 2013
    AleAla

    dla mnie też najlepszy barszcz świąteczny to zawsze będzie barszcz czerwony z ziemniakami :)

    +0
  • 2 grudnia 2013
    hausemanager

    najlepszy barszcz świąteczny robiła moja mama! To był taki typowy barszcz czerwony z ziemniakami, po wiejsku, nic nie pobije tamtego smaku! Najważniejszy jest dobry zakwas na barszcz czerwony no i przyprawy- nie można przesadzić, ale jak daje z umiarem to jakiś taki mało świąteczny mi się ten barszczyk wydaje...

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz czerwony świąteczny
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz czerwony świąteczny

Wydrukuj przepis

Barszcz czerwony świąteczny

Zgłoś przepis do moderacji