Zupa z zielonym groszkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka zalej 5 szklankami wody i gotuj przez 20 minut.
  2. Wyjmij je, pokrój w ukośne plastry, następnie dodaj groszek i gotuj kolejne 5 minut.
  3. Oczyśc por i pokrój w plasterki.
  4. Obierz czosnek, posiekaj go i podsmaż razem z porem na maśle.
  5. Zawartość patelni dodaj do rosołu, wsyp Rosół z kury i dodaj mięso.
  6. Gotuj przez 10 minut.
  7. Dopraw Przyprawą do zup, pieprzem i papryką.
  8. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

bRosół z kury z makaronem WINIARY/b to świetna baza do rozmaitych domowych zup z warzywami. Na przykład pysznej bzupy z zielonym groszkiem/b i gotowanym kurczakiem z porem i czosnkiem podsmażanymi na maśle dla pięknego aromatu. Zupę doprawiamy bPrzyprawą do zup, sosów i sałatek WINIARY/b, pieprzem oraz odrobiną ostrej papryki, żeby zrównoważyć łagodny smak pozostałych składników. Posypujemy natką i podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa na lunch albo na obiad.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?