Kotleciki z piersi kurczaka w cieście

5/5 5 23 5 1
5/5 5 23 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz. 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi przekrajamy na pół, aby powstały 4 kotlety i rozbijamy.
  2. Do miski wbijamy jaja dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, majonez, mleko i wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy ser i przyprawy wedle uznania i mieszamy ciasto (powinno być gęstsze niż naleśnikowe. Jeżeli wyszło za gęste, dodajemy troszkę więcej mleka. Jeżeli za rzadkie trochę więcej mąki).
  3. Namaczamy kotleciki w cieście muszą być przykryte i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  4. Smażymy i podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka jest stałym elementem polskich obiadów. Mięso jest delikatne w smaku, przez co można je wykorzystywać w wielu przepisach. Kotleciki z piersi z kurczaka w cieście są idealną propozycją dla osób, które cenią sobie soczyste dania. Złociste ciasto otaczające pierś przygotowane jest z: Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, mąki pszennej i ziemniaczanej, mleka, sera i jajek. Za aromat posiłku odpowiadają odpowiednio skomponowane przyprawy, w tym także ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Aż ślinka cieknie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?