1

2

Przepisy

Napój "Mocca"

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Kawę wraz z kostkami cukru zalewamy wrzątkiem, zaparzamy, trzymamy pod przykryciem 10 min. Cedzimy przez bardzo gęte, wyłożone dodatkowo gazą sito. Na spód szklanek wkładamy kostki lodu kawowego (sposób przygotowania w następnym przepisie). Oprószamy cynamonem, zalewamy gorącą kawą, przybieramy bitą śmietaną, podajemy w wysokich szklankach wraz ze słomką

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: