Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

cycki tesciowej

  • wspaniałe ciasto na okazje
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania


  1. Skladniki na ciemny biszkopt:
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki maki pszennej
    2−3 lyzeczki kakao
    Masa:
    5 zóltek
    1/2 szklanki smietany kwasnej
    1 cukier waniliowy
    1 kostka Kasia
    6 lyzek cukru pudru
    1 l mleka.
    Ciasto makowo−kokosowe:
    5 bialek
    1/2 szklanki cukru
    10 dag wiórków kokosowych
    1 szklanka suchego maku
    1 lyzeczka proszku do pieczenia.
    Dodatkowo:
    1 duza paczka okraglych biszkoptów
    2 jasnej galaretki
    rodzynki.

    Biszkopt:
    Bialka ubic na sztywno, dodac cukier i zóltka. Dodac make zmieszana z proszkiem, na koncu kakao i lekko wymieszac. Wlac na blache i piec w temp.peraturze 160−180 Celsjusza okolo 30−40 min. Po upieczeniu przekroic na 2 czesci.
    Placek makowy:
    Bialka ubic na sztywna piane. Dodac reszte skladników i lekko wymieszac. Piec w temp.peraturze 160−180 Celsjusza przez 30−40 min.
    Masa do przelozenia:
    Mleko i cukier waniliowy zagotowac i odstawic. Wymieszac zóltka ze smietana, wlac do mleka i zagotowac. Odstawic na ok. 30 min. Odcedzic przez geste sito. Utrzec Kasia z cukrem, dodac uzyskany ser i wymieszac.
    Kolejnosc przekladania:
    Ciemny biszkopt − masa − ciasto makowo−kokosowe − masa −ciemny biszkopt − masa − okragle biszkopty − na kazdy biszkopt nalozyc rodzynke − galaretka.
    Dodatkowo do masy mozna dodac pokrojona drobno galaretke!
    Temperatura piekarnika: 160−180oC
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • Skladniki na ciemny biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki maki pszennej 2-3 lyzeczki kakao Masa: 5 zóltek 1/2 szklanki smietany kwasnej 1 cukier waniliowy 1 kostka Kasia 6 lyzek cukru pudru 1 l mleka. Ciasto makowo-kokosowe: 5 bialek 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1 lyzeczka proszku do pieczenia. Dodatkowo: 1 duza paczka okraglych biszkoptów 2 jasnej galaretki rodzynki.

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

cycki tesciowej

Wydrukuj przepis

cycki tesciowej

Zgłoś przepis do moderacji