Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka z grzybami

  • ;-))
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żeberka rozrąbujemy w poprzek kości i kroimy na mniejsze kawałki. Posiekaną drobno cebulę smażymy na złoty kolor. Dodajemy żeberka i zarumieniamy je na silnym ogniu. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki grzybów. Solimy i przyprawiamy pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem. Teraz już na niewielkim ogniu dusimy wszystko pod przykryciem. Jeżeli sos wyparuje zanim mięso będzie miękkie, uzupełniamy go kilkoma łyżkami wody (lub wina). Podajemy z grubym makaronem, kluskami lub ryżem.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 750 g żeberek
  • 250 g grzybów
  • 2 duże cebule
  • 3 papryki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka z grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka z grzybami

Wydrukuj przepis

Żeberka z grzybami

Zgłoś przepis do moderacji