Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka z kapustą

  • :-))
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzanym oleju opiekać żeberka z wszystkich stron, (lekko podrumienić) dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zalać bulionem. Dodać czosnek, kminek, angielskie ziele, liście laurowe i pieprz. Białą kapustę drobno poszatkować i wraz z kapustą kiszoną dodać do garnka i wymieszać. Całość gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Boczek pokroić w kostkę i wytopić z tłuszczu. Skwarki dodać do ugotowanej potrawy i wymieszać. Do rozgrzanego tłuszczu z boczku dodać mąkę i zrobić zasmażkę, wlać do garnka i całość dokładnie wymieszać.

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 500 g kapusty białej
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 200 g boczku
  • 1 cebula
  • 1 litr bulionu
  • kminek
  • 4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • olej
  • mąka na zasmażkę

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka z kapustą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka z kapustą

Wydrukuj przepis

Żeberka z kapustą

Zgłoś przepis do moderacji