1

2

Przepisy

Porowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Pora kroimy po długości a potem w poprzek co około 3mm. Dwa 100g woreczki ryżu gotujemy nie dłużej niż 14−15min. W między czasie smażymy pora na średnim ogniu przez ok 5 min. i wsypujemy odcedzony groszek. Smażymy jeszcze 5 min. i dosypujemy ugotowany ryż. Doprawić całość ziarenkami smaku i odrobiną pieprzu. Podawać można z szaszłykami lub drobiowymi kotletami na ciepło ale wybornie smakuje też na zimno jako sałatka do wędlin. Smacznego. 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: