1

2

Przepisy

karpateczka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Mąki połączyć ze sobą i zmieszać z proszkiem. jabłka obrać i pokroić w cienkie małe plastry jajka z cukrem ubić w mikserze, dodać olej i aromat. Wciąż mieszając dodawać po trochu mąkę. Wymieszać starannie, dodać połowę pokrojonych jabłek. Wymieszać . Średnią blaszkę wysmarować masłem przełożyć ciasto. Na wierzch poukładać pozostałe jabłka. Piec w 170*c aż ciasto zacznie odstawać od ścianek blaszki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: