1

2

Przepisy

Beza Walentynkowa

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

składniki:

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną piane, partiami dodac cukier puder i kisiel ubijać jeszcze kilka minut Piekarnik nagrzać do 140 st na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka szprycą wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut po 5 minutach obniżyć temp do 130 st Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia. Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzac jeszcze raz do 100 st włożyć beze ponownie i wyłączyć... po wystudzeniu piekarnika powinna być juz sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: