1

2

Przepisy

EKLERY FASZEROWANE

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Myjemy pieczarki, kroimy je w kostkę i smażymy ok 10 minut z pokrojoną drobno cebulą i łyżeczką soli. po tym czasie zestawiamy je z kuchenki do ostygniecia. Wówczas dodajemy do pieczarek starty ser na tarce o dużych oczkach. Następnie ubijamy śmietanę i delikatnie łączymy ja z farszem. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taką masą przekładamy wcześniej przekrojone eklery na pół. po przełożeniu składamy ponownie w całość i wstawiamy na ok 20 min do piekarnika nagrzanego w temp 180 stopni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: