Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

METROWIEC

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Całe jajka utrzeć z cukrem,dodac reszte składników i dokładnie wymieszać.Przygotować dwie wąskie blachy.Ciasto podzielić na dwie części,jedną wymieszać z kakaem.Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45−50 minut.Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.Schłodzone placki kroić na skośne plastry.przekładać masą:pasek brązowy−masa−placek żółty−masa itd.Po przełożeniu włożyć placek do lodówki,później polać polewą.

    RADA:ciasto można kroić w skośne plastry lub w podłużne paski i zrobić szachownicę.Do przekładania możemy też użyć Nutelli.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 6 jajek
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 18 łyżek oleju
  • 12 łyżek wody
  • 1(*)5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżeczki kakao
  • masa karpatkowa
  • polewa czekoladowa

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 marca 2011
    1025478

    Nidgy takiego nie piekłam muszę spróbować robie czasem ale szachownice też wyglada ciekawie.

    +0
  • 24 kwietnia 2010
    ewazet11

    na pewno upieke to ciasto

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

METROWIEC
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

METROWIEC

Wydrukuj przepis

METROWIEC

Zgłoś przepis do moderacji