1

2

Przepisy

METROWIEC

5/5 5 10 5 1

Przygotowanie:

Całe jajka utrzeć z cukrem,dodac reszte składników i dokładnie wymieszać.Przygotować dwie wąskie blachy.Ciasto podzielić na dwie części,jedną wymieszać z kakaem.Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45−50 minut.Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.Schłodzone placki kroić na skośne plastry.przekładać masą:pasek brązowy−masa−placek żółty−masa itd.Po przełożeniu włożyć placek do lodówki,później polać polewą.

RADA:ciasto można kroić w skośne plastry lub w podłużne paski i zrobić szachownicę.Do przekładania możemy też użyć Nutelli.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: