1

2

Przepisy

Pychotka

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 75 minut

składniki:

Przygotowanie:

PychotkaDla ilu osób: Dla bardzo wielu
Czas przyrządzenia: 75 minut
Koszt potrawy: średnia cena
Składnikiciasto
  • mąka 40 dag
  • margaryna 20 dag
  • cukier 15 dag
  • żółtka 4
  • śmietana kwaśna 3 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem
  • cukier 6 łyżek
  • jajka 1 szt
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • mąka kartoflana 1 łyżka
  • mleko 1/4 L
  • powidło
  • cukier 10 dag
  • masło 1/2 kostki
  • białka 2
Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zrobić ciasto i podzielić go na dwie części. Posmarować go powidłem, na to piana ubita z 2 białek i 10 dag cukru. Pianę posypać orzechami.
Krem ugotować i rozetrzeć z 1/2 kostki masła.
Upieczone placki przełożyć kremem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: