Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

  • Przepis dla wszystkich łowiących ryby.
  • czas Łączny czas: 50 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Płotki sprawić i umyć. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać oliwę,sok z cytryny i pomidorowy,sos sojowy,posiekane lub suszone zioła,czosnek i skórkę cytrynową. Ryby polać marynatą i odstawić na pół godziny. Szczyptę ziół prowansalskich wymieszać z papryką oraz mąką. Już na talerzu opruszyć solą oraz pieprzem. Obtoczyć w przygotowanej mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem przyrządzonym z jogurtu i rzodkiewek.SMACZNEGO!!!
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 80dag małych płotek
  • cytryna
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki soku pomidorowego
  • sól(*)pieprz(*)czosnek(*)(*)papryka(*)mąkado obtoczenia(*)olej do smarzenia
  • zioła(mieszanka według uznania) i zioła prowansalskie

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

Wydrukuj przepis

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

Zgłoś przepis do moderacji