1

2

Przepisy

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Płotki sprawić i umyć. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać oliwę,sok z cytryny i pomidorowy,sos sojowy,posiekane lub suszone zioła,czosnek i skórkę cytrynową. Ryby polać marynatą i odstawić na pół godziny. Szczyptę ziół prowansalskich wymieszać z papryką oraz mąką. Już na talerzu opruszyć solą oraz pieprzem. Obtoczyć w przygotowanej mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem przyrządzonym z jogurtu i rzodkiewek.SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: