1

2

Przepisy

Schabowe pryncypalki

5/5 5 1 5 1

Przygotowanie:

1, Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry jak na kotlety i lekko rozbijamy tluczkiem. Solimy i pieprzymy. Plastry ananasa przekrawamy na pól, papryki i ser kroimy w kawalki wielkosci polówki ananasa. Na mięsie ukladamy po kawalku ananasa, papryki konserwowej, 2śliwki suszone i kawalek sera żóltego.

2, Mięso zawijamy jak zrazy. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bulce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy na gorącym oleju na zloty kolor.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: