1

2

Przepisy

Fasolka po bretońsku

5/5 5 1 5 1

Przygotowanie:

1, Fasolę dokladnie pluczemy, wlewamy wodę i moczymy przez noc. Na drugi dzien gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się moczyla. Dodajemy skórkę z boczku lub sloniny i dodajemy odrobine soli.

2, Kielbasę kroimy w dużą kostkę. Na patelni podsmażamy kielbasę na oleju.

3, Kielbasę przekladamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier, doprawiamy cukrem i pieprzem i (1,5lyzki maki i wody)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: