1

2

Przepisy

Francuski mix

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

Przygotowanie:

Groszek zmiksować razem z zalewą. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Dodać groszek i gotować ok. 2 minuty. Żółtka roztrzepać ze śmietanką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Dodać do reszty zupy. Podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia. Zestawić z ognia, doprawić solą, gałką muszkatołową, ziołami, sokiem z cytryny i odrobiną cukru.
Możemy podawać z bagietką lub groszkiem ptysiowym.
Aby zupa była bardziej pikantna można dodać do niej kilka łyżek startego ostrego sera.

Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: