Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Obwarzanki (oponki) serowe

  • Pyszne ciasteczka z wykorzystaniem serka homogenizowanego
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Do mąki dodajemy stopniowo wszystkie składniki. Ugniatamy aż do uzyskania zwartej i jednolitej konsystencji − gdyby się zbytnio kleiło można podsypać mąką. Ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich wałkujemy na cienkie (ok. 0,5 cm) placki. Dużą szklanką i małym kieliszkiem wycinamy oponki. W szerokim garnku rozgrzewamy olej lub smalec − tyle, by obwarzanki pływały w tłuszczu. Na gorący tłuszcz wrzucamy oponki, po zarumienieniu przekładamy na drugą stronę. Smażą się dość szybko, zatem musimy uważać by ich nie przypalić. Po wyjęciu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku a następnie przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 7 lutego 2010
    anya-ka

    własnie szukałam dobrego przepisu na oponki :) wykorzystam w czwartek :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Obwarzanki (oponki) serowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Obwarzanki (oponki) serowe

Wydrukuj przepis

Obwarzanki (oponki) serowe

Zgłoś przepis do moderacji