Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

KOTLETY Z BIAŁEGO SERA I ZIEMNIAKÓW

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.Ubijamy pianę z białek na sztywno.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo−ziemniaczaną,dodajemy żółtka,mąkę oraz pianę z białek,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki,formujemy z nich kotlety,które obtaczamy w tartej bułce,a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY Z BIAŁEGO SERA I ZIEMNIAKÓW
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

KOTLETY Z BIAŁEGO SERA I ZIEMNIAKÓW

Wydrukuj przepis

KOTLETY Z BIAŁEGO SERA I ZIEMNIAKÓW

Zgłoś przepis do moderacji