Kotlety z białego sera i ziemniaków

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 35 min

składniki:

Przygotowanie:

  1. Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.
  2. Ubijamy pianę z białek na sztywno.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo-ziemniaczaną, dodajemy żółtka, mąkę oraz pianę z białek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  4. Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki, formujemy z nich kotlety, które obtaczamy w tartej bułce, a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.