Kotlety z białego sera i ziemniaków

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.
  2. Ubijamy pianę z białek na sztywno.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo-ziemniaczaną, dodajemy żółtka, mąkę oraz pianę z białek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  4. Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki, formujemy z nich kotlety, które obtaczamy w tartej bułce, a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?