1

2

Przepisy

KOTLETY Z BIAŁEGO SERA I ZIEMNIAKÓW

4/5 4 9 5 1

Przygotowanie:

Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.Ubijamy pianę z białek na sztywno.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo−ziemniaczaną,dodajemy żółtka,mąkę oraz pianę z białek,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki,formujemy z nich kotlety,które obtaczamy w tartej bułce,a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: