Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pieczarki umyć,osączyć,drobno posiekać.Obrac cebule,posiekac w drobną kosteczkę.Na patelnię wrzucić pieczarki,podsmażyć,aż puszcza sok,odparować,dodać łyżkę oleju,podgrzać,wrzucic cebule i posiekany czosnek,razem podsmażyc,przestudzić,połączyc z mięsem i jajkiem,dodac do smaku sól,pieprz i oregano,wymieszać.formować okragłe kotlety,panierowac w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło z ziemniakami i surówką.

    RADA:do masy mięsnej można dodać bułki tartej i przyprawić mieloną papryką.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 50 dag. mięsa mielonego wołowo-wieprzowego lub drobiowego
  • 20 dag. małych pieczarek
  • 1-2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól(*)pieprz(*)oregano
  • olej
  • tarta bułka

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

Wydrukuj przepis

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

Zgłoś przepis do moderacji