Kotlety mielone z pieczarkami

5/5 5 26 5 1
5/5 5 26 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyć,osączyć, drobno posiekać. Obrac cebule, posiekac w drobną kosteczkę.
  2. Na patelnię wrzucić pieczarki, podsmażyć, aż puszcza sok, odparować, dodać łyżkę oleju, podgrzać,wrzucic cebule i posiekany czosnek, razem podsmażyc.
  3. Przestudzić, połączyc z mięsem i jajkiem, dodac do smaku sól,pieprz i oregano,wymieszać.formować okragłe kotlety.
  4. Panierowac w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Opis przepisu:

Przepis na tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie! Mięso mielone przyprawiamy aromatycznym oregano i dodajemy do niego pieczarki podsmażone z cebulką. Kotlety mielone z pieczarkami smażymy na rumiano, a podajemy tak, jak lubimy najbardziej – na zimno do kanapek lub na ciepło z ziemniakami i surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?