1

2

Przepisy

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

5/5 5 17 5 1

Przygotowanie:

Pieczarki umyć,osączyć,drobno posiekać.Obrac cebule,posiekac w drobną kosteczkę.Na patelnię wrzucić pieczarki,podsmażyć,aż puszcza sok,odparować,dodać łyżkę oleju,podgrzać,wrzucic cebule i posiekany czosnek,razem podsmażyc,przestudzić,połączyc z mięsem i jajkiem,dodac do smaku sól,pieprz i oregano,wymieszać.formować okragłe kotlety,panierowac w bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło z ziemniakami i surówką.

RADA:do masy mięsnej można dodać bułki tartej i przyprawić mieloną papryką.

1 wskazówka do przepisu

  • skr
    można dodac również suchą kajzerke nasączoną wodą :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: