1

2

Przepisy

BISZKOPT NA BIAŁKACH

5/5 5 6 5 1

składniki:

Przygotowanie:

Białka ubić,dodać cukier,cukier waniliowy oraz mąkę,lekko wymieszać,ciasto wyłożyć do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą,piec przez około 30−40 minut.

1 wskazówka do przepisu

  • Kassia
    ...proponuję po ubiciu białek dodawać STOPNIOWO cukier i cukier wanilinowy...i dopiero po UTRWALENIU PIANY ( cukrem) dodać mąkę . Bardzo delikatnie i jednocześnie dokładnie wymieszać ,aby nie zniszczyć struktury białka.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: