Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Duszone żołądki drobiowe na ostro

  • Duszone żołądki drobiowe na ostro
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żołądki oczyścić, umyć, włożyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebule, obrać, drobno posiekać i lekko przesmażyć, dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Po kilku minutach na patelnią przełożyć żołądki, wymieszać z cebulą i czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem około półtorej godziny. Jeśli żołądki będą twarde, należy je przełożyć do piekarnika i piec, aż zmiękną. W razie potrzeby podlewać wodą. Podawać z ziemniakami.

    Rada:
    Cebula i czosnek podnoszą odporność organizmu, warto spożywać je często, zwłaszcza zimą i jesienią, kiedy nietrudno o przeziębienie.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 lutego 2010
    dorii

    Ja dodaje jeszcze łyżeczką musztardy, ale nie zawsze ;) Pychota.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Duszone żołądki drobiowe na ostro
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Duszone żołądki drobiowe na ostro

Wydrukuj przepis

Duszone żołądki drobiowe na ostro

Zgłoś przepis do moderacji