1

2

Przepisy

Meksykańska sałatka ryżowa

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 min minut

Przygotowanie:

Ugotowany ryż wymieszać z fasolą (odcedzoną), drobno pokrojoną cebulą, kukurydzą (odcedzoną), drobno pokrojoną szynką, papryką pokrojoną w kostkę oraz ogórkami pokrojonymi w półplasterki.
Przygotować sos: wymieszać w miseczce olej, ocet i ketchup, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i przyprawą curry. Sos wlać do wcześniej przygotowanych składników i wszystko dokładnie wymieszać. Można podawać od razu, ale sałatka jest najlepsza kiedy trochę postoi w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: