1

2

Przepisy

Devolaje

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  • Kroimy pierś na 4 porcje
  • Ubijamy tak jak na kotlety
  • Solimy i pieprzymy
  • Kadziemy plaster sera
  • Obtaczamy w bułce i jajku
  • I pieczemy na oleju z 1/2 kostki masła
  • Po przewróceniu na drugą stronę przykrywamy pokrywką patelnie i na wolnym ogniu piczemy
Devolaje można najlepiej podawać z ziemniaczkami bądź ryżem co kto woli

SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: