Krokiety z mięsem mielonym i ogórkiem konserwowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 10

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. NALEŚNIKI: Do miski wbić jajko, wrzucić sól, cukier i sodę, wymieszać trzepaczką. Wlać mleko i wodę i stopniowo dodawać mąkę.
  2. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Naleśniki piec z obu stron na patelni skropionej margaryną.
  3. FARSZ: mięso podsmażyć na patelni z cebulką i czosnkiem, doprawić do smaku i ostudzić.
  4. Ogórki konserwowe pokrojone w kostkę dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą i wymieszać.
  5. Na naleśnik nakładać garść farszu i składać w kopertę. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć chwilę na patelni pokropionej oliwą.

Opis przepisu:

Przepis na dobrze znane krokiety, ale w nieco odmienionej wersji – z mięsem mielonym i ogórkiem konserwowym. Krokiety z mięsem mielonym smaż w panierce z jajka i bułki tartej na złoty kolor i zajadaj z ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?