1

2

Przepisy

BABECZKI CZEKOLADOWO -KOKOSOWE

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 55 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 13 porcji

Przygotowanie:


Przygotowanie: 

1. Czekoladę i masło z cukrem i wiórkami kokosowymi rozpuszczamy na parze bądź w kąpieli wodnej (naczynie z czekoladą i masłem umieszczamy w drugim garnku z gotującą się wodą). 

2. Kiedy trochę wystygnie dokładnie mieszamy (wystarczy do tego zwykła łyżka) z mąką, jajkami i proszkiem do pieczenia tak aby nie było grudek. 

3. Foremki (średnica 7 cm)smarujemy olejem bądź oliwą i nakładamy do nich ciasto. Można użyć papierowe papilotki. 

Pieczemy około 20−25 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180'C. Z podanych proporcji wychodzi 15 babeczek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: