1

2

Przepisy

Bogini wenus

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

1. upiec biszkopt przekroić na pół.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody,śmietanę ubić ze śnieżkami,dodać ser.Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą.Odstawić do lekkiego stężenia,gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami(na patelni rozpuścić masło, dodać cukier ,wiórki i chwilę podsmażać)Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • halina070177
    Jednak ja też popełniłam błąd: 2 galaretki cytrynowe i 1 śmietana30%- 400ml
  • halina070177
    Rozszyfrowałam ten przepis,wydaje się ciekawy ale bez poprawki jego nie wiem co wyszłoby z niego ? • biszkopt jasny z 6 jaj, • 1 galaretka cytrynowa, • 2szt śmietana30%- 400ml • ser biały zmielony-1/2kg • śnieżki-2szt • dżem brzoskwiniowy- 1słoiczek • wiórki kokosowe- 100gram • masło- 1/2kostki • cukier- 3łyżki
  • A6476756
    Piekłam to ciasto wyszło wspaniałe a przede wszystkim jest bardzo smaczne
  • konto usunięte
    zeczywiscie tez myslalam ze 1/2 kg sniezki ,400ml sera bialego..:)) a to wszystko przez zle postawione przecinki,,, :))
  • mariolkab
    żle to odczytałaś Krysia23,śnieżki ma być 2 szt.A ser jest podany na kilogramy.
  • Krysia23
    A od kiedy to śnieżka jest na wagę?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: