1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Czereśnie umyć, dokładnie odsączyć i wydrylować.Mąkę przesiać, dodać masło i razem posiekać nożem. Następnie dodać 5 dag cukru oraz żółtko, szybko zagnieść ciasto i na godzinę wstawić do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować, włożyć do przygotowanej tortownicy i piec około 10 minut w tyemperaturze 200 stopni C. Twaróg zemleć i dokładnie utrzeć, stopniowo dodając śmietanę, dwa żółtka, budyń i pozostały cukier. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczony spód, a na wierzchu ułożyć przygotowane czereśnie. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec około 50 min. w temperaturze 190 stopni C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: