1

2

Przepisy

Pizza

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Mleko podgrzać z cukrem, dodać drożdże i dokładnie wymieszać. Opruszyć mąką i zostawić do wygarowania. Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać oliwę, sól i wygarowane drożdże i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Pozostawić na 20minut w ciepłym miejscu.
Blachę wysmarować oliwą i wyłożyć ciasto. Rozsmarować koncentrat i posypać oregano. Układać kolejno pokrojone w plastry kiełbasę, ogórki, groszek, cebula (wcześniej podsmażona), pieczarki i ser. Piec w 180−200 st. przez ok. pół godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: