1

2

Przepisy

Ptasie Mleczko

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 30 porcji

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić na sztywno pianę, dodając szczyptę soli, aby lepiej się ubiły. Po ubiciu usztywniamy cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy według przepisu. Cytrynową, pomarańczową i agrestową rozpuszczmy, każdą w 1 szklance wody. Wylewamy na płaskim naczyniu, po stężeniu kroimy na kwadraciki. 3 dowolnego smaku rozpuszczamy w półtora szklanki wody (wszystkie). Śmietanę ubijamy na sztywno. Tężejącą galaretkę (3 dowolnego smaku), wlewamy do ubitej śmietany. KAwałki kolorowych galaretek dodajemy do ubitej śmietany. Wylewamy to na biszkopt. Na masę dajemy Owoce i to zalewamy galaretką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: