Makowiec japoński

5/5 5 42 5 1
5/5 5 42 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz kaszą manną.
  2. Połączyć masę makową i utarte żółtka. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek.
  3. yłożyć na blachę. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 50 minut.
  4. Po wystygnieciu zalać czekoladą i posypać orzeszkami.

Opis przepisu:

Czy wiesz, że makowiec możesz przygotować również z jabłkami? Przepis na oryginalny makowiec japoński na pewno zachwyci niejednego fana makowych słodkości. Wystarczy spróbować, aby przekonać się, czy jabłkowa nuta w makowcu to coś, czego zawsze brakowało Ci w tradycyjnym wydaniu tego smacznego ciasta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?