Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

MAKOWIEC JAPONSKI

  • Makowiec Japoński
  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1.  Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz kaszą manną. Połączyć masę makową i utarte żółtka. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 220 przez około 50 minut.Powystygnieciu zalac czekolada i posypac orzeszkami :)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 opakowanie gotowej masy makowej 900g
  • 200 g cukru
  • 450 g jabłek
  • 200 g margaryny
  • 6 jajek
  • 8 łyżeczek kaszy manny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • czekolada moze byc polewa czekoladowa
  • orzechy wloskie (do posypania)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 22 sierpnia 2013
    TrzeciKuchcik

    czemu japonski?

    +0
  • 17 stycznia 2010
    anya-ka

    też robię taki makowiec :D tylko nie wiedziałam że tak się nazywa :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

MAKOWIEC JAPONSKI
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

MAKOWIEC JAPONSKI

Wydrukuj przepis

MAKOWIEC JAPONSKI

Zgłoś przepis do moderacji