Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

Oceń ten przepis!

5/5 5 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 10

5/5 5 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ubijamy mikserem cale jaja z cukrem i z szczypta soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
  2. Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy , piekarnik podkrecamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok 20 minut.
  3. Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu

Opis przepisu:

Biszkopt jest wymagającym ciastem, do którego trzeba podejść z sercem. Dziś proponujemy przepis, który pozwala stworzyć pięknie wyrośnięte ciasto, bez ryzyka zrobienia zakalca. Na wygląd ciasta ma wpływ wiele elementów, m.in. proszek do pieczenia WINIARY. Otrzymane ciasto polecamy przełożyć kremem i podawać ze świeżymi owocami. Satysfakcjonujący efekt gwarantowany!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?