1

2

Przepisy

Flaczki z żołądków drobiowych

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Żołądki oczyścić, umyć , zalać 1 litrem wody i zagotować. Odszumować, dodać starkowane warzywa (por pokrojony w półkrążki) kostkę rosołową, pieprz ziarn. ziele ang., liść laurowy i 2 duże ząbki czosnku.Gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, pokroić w paseczki, włożyć do zupy. Dodać majeranek i przyprawy. Zrobić średniorumianą zasmażkę z mąki i tłuszczu (ja wolę smalec). Wlać do zupy, zagotować. Podawać z pieczywem, najlepiej białym! SMACZNEGO!

1 wskazówka do przepisu

  • Caffeteria
    Rewelacja! !!Ja dodaje pieprz Cayenne, a warzywa duszę na patelni, palce lizać :-)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: