Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Flaczki z żołądków drobiowych

  • czas Łączny czas: 40 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żołądki oczyścić, umyć , zalać 1 litrem wody i zagotować. Odszumować, dodać starkowane warzywa (por pokrojony w półkrążki) kostkę rosołową, pieprz ziarn. ziele ang., liść laurowy i 2 duże ząbki czosnku.Gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, pokroić w paseczki, włożyć do zupy. Dodać majeranek i przyprawy. Zrobić średniorumianą zasmażkę z mąki i tłuszczu (ja wolę smalec). Wlać do zupy, zagotować. Podawać z pieczywem, najlepiej białym! SMACZNEGO!
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 0(*)5kg żołądków drobiowych
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 1 łyżka mąki
  • olej lub smalec do zasmażki
  • pieprz ziarnisty(*) ziele ang. liść laurowy(*) czosnek
  • kostka drobiowa winiary
  • przyprawa do zup(*) gałka muszkatołowa(*) imbir(*) papryka w proszku(*) sól(*) pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Flaczki z żołądków drobiowych
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Flaczki z żołądków drobiowych

Wydrukuj przepis

Flaczki z żołądków drobiowych

Zgłoś przepis do moderacji