1

2

Przepisy

kurczak z pomarańczami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Kurczaka podzielić na części, umyć i osuszyć. Obsypać solą i pieprzem. Zostawić na 15 minut.
Pomarańcze umyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki.
Kurczaka obsmażyć partiami na łyżce oleju, na złoty kolor.
Kurczaka i 3/4 cząstek pomarańczy włożyć do garnka. Dodać rodzynki i imbir. Całość zalać winem. Dusić do miękkości (ok. 15 − 20 minut). Na pięć minut przed końcem duszenia dodać resztę pomarańczy.
Podawać z ziemniakami.
Smacznego :))

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: