1

2

Przepisy

Rybka po Grecku ;)

5/5 5 1 5 1

Przygotowanie:

Filety podzielić na porcje, natrzec sokiem z cytryny i przyprawa warzywna, zawinac w folie spozywcza i wlozyc do lodowki przynajmniej na godzine.

Pieczarki oczyscic, poszatkowac i skropic sokiem z cytryny. Wymieszac i odstawic na 15 min.

Koncentrat pomidorowy rozpuscic w 1/3 szklanki cieplej wody.

Cebule pokroic w kostke, zeszklic na tluszczu. Pozostale jarzynki oczyscic, zetrzec na tarce z duzymi otworami i razem z pieczarkimi dodac do cebuli. Dusic do miekkosci na malym ogniu, podlewajac koncentratem z woda.
Doprawic do smaku i wymieszac z posiekana zielenina.

Filety obtoczyc w przesianej mace i smazyc z obu stron na zloty kolor.

Usmazana rybke przekladac w naczyniu naprzemian z warzywami.

Podawac najlepiej z pieczywem lub ziemniaczkami. Smakuje zarowno na zimno jak i na cieplo.

Smacznego...

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: