Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

TRUSKAWKOWA PYCHOTKA

  • łatwe i bardzo smaczne polecam
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. DODATEK:
    ♥ 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

    Upiec jeden biszkopt jasny i jeden biszkopt ciemny.

    WYKONANIE MASY TRUSKAWKOWEJ:
    Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki i dobrze wymieszać lekko zagotować.

    WYKONANIE MASY BUDYNIOWEJ:
    Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń.

    WYKONANIE MASY ŚMIETANKOWEJ:
    Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą galaretkę.

    PRZEŁOŻENIE CIASTA:

    Biszkopt ciemny−masa budyniowa−połowa masy truskawkowej−biszkopty −połowa masy truskawkowej−masa śmietankowa−biszkopt jasny−polewa.
Kalorie: - kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

  • masa budyniowa: ¦ 1/2 l mleka ¦ 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru ¦ 25 dag masła ¦ 3-4 łyżki cukru kryształu ¦ 1 cukier waniliowy
  • masa truskawkowa: ¦ 1/2 kg truskawek ( mogą być mrożone) ¦ 3 galaretki truskawkowe
  • masa śmietankowa: ¦ 1/2 l śmietany kremówki1 galaretka czerwona ¦ 1-2 łyżki cukru pudru

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 24 stycznia 2010
    Krysia23

    To inaczej "Cuszima" z przepisów siostry Anastazji.

    +0
  • 17 stycznia 2010
    anya-ka

    rzeczywiście pychotka :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

TRUSKAWKOWA PYCHOTKA
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

TRUSKAWKOWA PYCHOTKA

Wydrukuj przepis

TRUSKAWKOWA PYCHOTKA

Zgłoś przepis do moderacji