Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kurczak faszerowany z pomarańczami

Wyśmienite danie na wystawny obiad
  • Wyśmienite danie na wystawny obiad
  • Kurczak faszerowany z pomarńczami
  • Kurczak faszerowany z pomarańczami
  • Wyśmienite danie na wystawny obiad
  • Kurczak faszerowany z pomarńczami
  • Kurczak faszerowany z pomarańczami
  • czas Łączny czas: 160 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka oczyścić i wyjąc korpus kostny, zostawiając tylko jedną kostkę w udkach i wszystkie w w krzydełkach.. posolić w srodku i odłożyć. 

    Przygotować nadzienie; 
    Pieczarki posiekać i przysmażyć z cebulą, 
    kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie .. 
    papryczkę drobno posiekać .. 
    Dodać wszystkie składniki i wyrobić masę do nadzienia. 
    Włożyć nadzienie do kurczaka i zeszyć wykałaczkami i sznureczkiem. 

    Kurczaka ułożyć na ruszcie nad prytwanną z wodą.. 
    Natrzeć przyprawami do pieczonego drobiu i skropić oliwą ... 
    Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki jabłka.. 

    Włożyć do piekarnika i piec ok 2 godz. 
    w międzyczasie wymienić spalone jabłka na nowe.. 
    Pod koniec pieczenia (ok 20 min przed zakończeniem) zdjąć jabłka i przyrumienić kurczaka ..

     

    Podawać na półmisku z pomarańczami .. i dowolną sałatką.

Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kurczak faszerowany z pomarańczami

Wydrukuj przepis

Kurczak faszerowany z pomarańczami

Zgłoś przepis do moderacji